top of page

     Synaskisi

                           

              

  from rehabilitation to performance

Παναγιώτης Πετρογιάννης, Panagiotis Petrogiannis
Παναγιώτης Πετρογιάννης, Panagiotis Petrogiannis


Ο Παναγιώτης Πετρογιάννης είναι ειδικός κινησιολόγος.

Ασχολείται με την κίνηση και την άσκηση από την παιδική ηλικία και είχε τη χαρά αθλητικών διακρίσεων.

Tα φαινόμενα της κίνησης τον ενδιαφέρουν ποικιλότροπα.

Εστιάζει ιδιαίτερα στη διορθωτική - νευρομυϊκή αντιμετώπιση των διαταραχών της στάσης και της κίνησης. Ίδρυσε και διευθύνει τη Synaskisi από το 2010. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή και στην αποκατάσταση των διαστρεμμάτων της ποδοκνημικής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master in Science) στο University of Bristol, κάνοντας internship με αντικείμενο έρευνας τη χρήση του ισοκινητικού μηχανήματος Cybex στην καθιέρωση πρωτοκόλων αποκατάστασης και παράλληλα μελέτησε τη Βρετανική εκπαιδευτική πολιτική στην Αγωγή Υγείας.

Eκπαιδεύτηκε συμπληρωματικά στο εξωτερικό στην εμβιομηχανική της σπονδυλικής στήλης    από τον Stuart McGill.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης (ποιοτική αξιολόγηση ερευνητικών δεδομένων) στο Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Παρακολούθησε για τέσσερα χρόνια μαθήματα φιλοσοφίας και πολιτικών επιστημών στο ΑΠΘ υπό την εποπτεία του Γεράσιμου Βώκου.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ομάδες, χορευτές, αθλητές και ηθοποιούς και με το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ).

Διατηρεί σταθερή συνεργασία με το ΚΘΒΕ για περιστατικά κινητικών διαταραχών.

Η μετωπική σύγκρουση της μηχανής του με αυτοκίνητο και η ακόλουθη αποκατάσταση μετά την επέμβαση αποτέλεσε σημαντική, όσο και επώδυνη, σπουδή πάνω στη κίνηση.

Το γεγονός στάθηκε η αιτία για την δημιουργία μια ειδικής τεχνικής απελευθέρωσης των μαλακών μορίων (soft tissue release) με το όνομα:

"Beyond Stretching - Neuromuscular Tissue Release".

Ο χορευτής αδερφός του, τον οδήγησε στη μελέτη του χορού. Παρουσίασε συστηματικά στην Ελλάδα την Επιστήμη και την Ιατρική του Χορού (Dance Medicine and Science) μέσω του εκπαιδευτικού εγχειρήματος " Medical Chorology: the dancer as a performing athlete".

         Αρθρογραφεί και επιμελείται τη στήλη "Υγεία και Χορός" της ιστοσελίδας dancetheater.gr,

         όπου παρουσιάζει ζητήματα υγείας για χορευτές.

Παρουσίασε την ποιοτική αξιολόγηση των διαταραχών μοτίβων κίνησης με το Functional Movement Screen. Μίλησε σχετικά στο 1ο συνέδριο Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής για το ποδόσφαιρο.

         Είναι μέλος του International Association of Dance Medicine and Science.         

         Έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και σε ιστοσελίδες για τον τρόπο δουλειάς του και           την προσπάθεια σύζευξης επιστήμης και τέχνης. 

         Ενδιαφέρεται για την κινητική ανάπτυξη των παιδιών ως μέρους της ώριμης κινητικής                           εξέλιξης. Παρουσίασε τη σχετική εργασία του στο 12ο συνέδριο Αθλητιατρικής με θέμα

         "Πως να κάνετε το παιδί σας πρωταθλητή".

         Διδάσκει, ύστερα από επιθυμία των σπουδαστών της σχολής, το μάθημα της Εφαρμοσμένης             Κινησιολογίας στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

         Είναι πολύ χαρούμενος που το αναπτυξιακό του πρόγραμμα για αθλητές και χορευτές έχει                 συντελέσει, μέσα σε σύντομο διάστημα, στη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας περίπου                     έντεκα εκατομυρίων ευρώ και έχει βοηθήσει χορευτές να εισέλθουν και να διακρίθούν σε                     μερικές από τις διεθνώς καλύτερες σχολές και ομάδες χορού. 

         Οι συνεχείς έρευνες και παρατηρήσεις σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης                   μεθόδου, ενός διαφορετικού συστήματος κίνησης και επανεκπαίδευσης του                                           σώματος, τη μέθοδο P.Petrogiannis.

         

               Synaskisi 2010-2024

 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page