top of page

     Synaskisi

from rehabilitation to performance

Αναπτυξιακή νευρομυϊκή γυμναστική για παιδιά 7 -12 ετών


synaskisi: developmental motor learning

" Οι πιο καταρτισμένοι ειδικοί συναντώνται στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και οι λιγότερο καταρτισμένοι στις αναπτυξιακές ηλικίες, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να συναντάμε τους πιο καλά εκπαιδευμένους δασκάλους." Canadian sport for life. Quality sport and physical activity. 2014.

Συχνά στη Synaskisi, ειδικά στην αρχή, οι αθλητές και οι χορευτές αυθόρμητα λένε “Φαντάσου να είχαμε κάνει αυτή τη δουλειά όταν ήμασταν μικροί ".

Γιατί αντιλαμβάνονται αμέσως ότι ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς αφορά στη διδασκαλία των βασικών, των θεμελιωδών στοιχείων της στάσης και της κίνησης και των συνδυασμών που δημιουργούν, οργανωμένα για λόγους οικονομίας σε κινητικά πρότυπα (motor learning).

Και σύντομα συνειδητοποιούν τη δυσκολία που έχουν αυτά τα απλά - θεμελιώδη στοιχεία να επαναπρογραμματιστούν αλλά και τη μεγάλη διαφορά που έχουν μετά όταν αυτά τα βασικά αποκτήσουν τη συναρμογή που τους ταιριάζει.

Ίσως με καθυστέρηση, ξεκινά κάθε Σάββατο 12:30 – 13:30, το νέο τμήμα αναπτυξιακής νευρομυϊκής γυμναστικής για παιδιά 7- 12 χρονών.

Θέλουμε με το καινούργιο τμήμα για παιδιά 7- 12 χρ. να βάλουμε τα θεμέλια μια πλούσιας κινητικής ανάπτυξης με βάση τις ξεχωριστές δυνατότητες κάθε παιδιού, ώστε να εξελιχθεί σε αυτό που πραγματικά είναι και μπορεί.

Και να δημιουργήσουμε ισχυρές βάσεις για μια εφ’ όρου ζωής υγιή σχέση με το σώμα του.

Η ποιοτική αξιολόγηση της κίνησης των παιδιών πριν από την έναρξη της γύμνασης, εφαρμόζοντας ότι πιο σύγχρονο από την υψηλή προπονητική και αποκατάσταση, θα είναι η βάση του εξελικτικού προγράμματος.

Το τμήμα θέλει να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις άλλες κινητικές δραστηριότητες των παιδιών. Θέλει να αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία τα παιδιά θα εξελίξουν τις επιμέρους δεξιότητες που τα αθλήματα ή ο χορός απαιτούν.

Η επιστήμη δείχνει πειστικά αυτό που βλέπουμε με την αξιολόγηση στη Synaskisi σε αθλητές και χορευτές: η πρόωρη εξειδίκευση των παιδιών, χωρίς παράλληλη νευρομυϊκή υποστήριξη, περιορίζει πολλές προοπτικές της κίνησης, και είναι βασικός λόγος για την μειωμένη απόδοση και τους αυξημένους τραυματισμούς υπέρχρησης.

Και δείχνει συνεχώς πόσο πολύ λείπει η καλλιέργεια των βασικών.

Έναρξη 23/9/17, 12:30 -13:30

“Fundamental movement skills and fundamental sports skills are not taught properly”.

“ Further develop all fundamental movement skills and teach general, fundamental sports skills. Otherwise,a significant window of opportunity is lost, compromising the ability of the young player/athlete to reach their full potential” p. 53 ο.π. www.ltad.ca.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page